akce s požární tematickou

01.06.2012 17:51

Rádi bychom v tomto článku shrnuli naši činnost za pět měsíců v  letošním roce ve vztahu k akcím s požární tematikou.

Ještě v zimě jsme provedeli poslední teoretické části cyklu Požární bezpečnosti nejen pro seniory. Jakmile se udělalo hezky, v květnu jsme udělili i praktickou ukázku hašení hasicími přístroji. Přestože se senioři neměli k tomu, aby si prakticky vyzkoušeli hašení, přihlížející děti se hned radostně do hašení pustily. Děti hasily požáry nejen hasicím přístroje určeným téměř pro všechny třídy požárů, ale i vodním a sněhovým. resp. jsme si vysvětlili, že se hasicí oxidem uhličitým, nikoliv sněhem.

Ještě v měsíci dubnu jsme připravili soutěže nejen pro děti při akci u ČEZ arény v Pardubicích. Zde jsme letos poprvé připravili nové soutěže, nebyly jen vědomostní - jak bezpečně vybavenit hasicími prostředky a požárně bezepčnosními zařízeními domácnost, byty, garáž či sklep.Ale měli jsme i vědomostní soutěže  s přiřazováním bezpečnostních značek. Musíme děti pochválit, byly často chytřejší, pohotovější než dospělí. Taktéž jsme vyzkoušeli novou hru hasičské sudoku (místo čísel jsme vyrobili kartičky obrázky s hasičskou tematikou). Co nás ale velmi mile potěšilo, že i malé děti (cca 3 leté), tuto soutěž zvládly rychle a přesně. Na druhou stranu nás překvalilo, že dospělí měli s těmito hrami problémy.

Další akci, kde jsme vyzkoušeli postřeh dětí s hasičskou sudokou bylo na akci Dni profesionálů, který proběhl minulou sobotu v prostorách areálu Služeb města Pardubic.

Během léta určitě pro děti připravíme další hry.

-MN-

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode